O nás & novinky

jsem posedlý kvalitou
a detaily při výrobě

Novinky

Pro tento rok hlásím hotovo!

30. 11. 2016 Pro tento rok hlásím hotovo!

Bylo to krásné, bylo to náročné. Vinař Antoine Lahouratate, který se tento rok s námi podílel na novém ročníku vín, před několika dny odjel zpět do Francie. Miluje oblast Bordeaux a jejich červená vína, takže jeho otisk v Cabernetu Moravia je znatelný. Jsem opravdu rád za tuto spolupráci.

No, a na čerstvě nalahvovaný ročník Cabernetu 2015 se můžete těšit od prosince :-)

Víno a architektura

22. 11. 2016 Víno a architektura

Mám rád architekturu. Jednoduše se mě dotýká. Ať už pozitivně nebo negativně, ale nikdy to u mě není bez emocí. Jsem rád, že se na Moravě začínají objevovat nové, odvážné vinařské stavby a nemůžu se dočkat na další. Malá zmínka o nás také v tomto článku.

Poslední Sauvignon tohoto vinobraní zpracován!

14. 10. 2016 Poslední Sauvignon tohoto vinobraní zpracován!

LAST SAUVIGNON BLANC CRUSHED!! Začínali jsme Sauvignonem, končíme Sauvignonem :-) V průběhu měsíce jsme zpracovali Sauvignon z pěti různých tratí a z bílých hroznů je to pro kampaň 2016 konec. Se Sauvigonem jsme si tento rok opravdu dost pohráli, takže už teď se těším na srovnávání tratí a stylu jednotlivých vín. Antoine Lahouratate má opravdu bohaté zkušenosti!! SUPER!!

Francouzská posila při vinobraní 2016

26. 9. 2016 Francouzská posila při vinobraní 2016

S ročníkem 2016 přibude další přírůstek do mojí rodiny Sauvignonů. 100% barrel fermented Sauvignon Blanc!! S tímto vinobraním nám pomáhá francouzský vinař z oblasti Bordeaux, Antoine Lahouratate. Je to super zkušenost!!!

Fabig & Michelin restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise

6. 9. 2016 Fabig & Michelin restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise

Samou radostí jsem úplně zapomněl podělit se o zprávu, že už několik dnů můžete naše víno ochutnat k pokrmům michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Kluci si vybrali Sauvignon Blanc Na Výslunní a Cabernet Moravia. Morávka sice ještě není na láhvi, ale už teď sommeliéry Martina, Honzu a Zdeňka přesvědčila. 

A další dobrou zprávou je to, že tento rok bude u nás na stáži na vinobraní mladý vinař z Francie, který má bohaté zkušenosti z celého světa :-) Mám opravdu radost, že si pro svou další profesní zastávku vybral právě naše vinařství. Už teď se těším, bude to určitě super!!! Ale o tom se určitě ještě zmíním…

Ročník 2015 je tady!!

30. 6. 2016 Ročník 2015 je tady!!

Konečně. Bílá vína ročníku 2015 jsou v prodeji.

A máme novinku!! Sauvignon Blanc z tratě Na Výsluní :-) Jedna z našich stěžejních vinic, kde se Sauvignonu opravdu daří.

Vápník, vápník, všude samý vápník!

23. 5. 2016 Vápník, vápník, všude samý vápník!

Úrodná, na vápník bohatá, 20 cm horní vrstva černozemě prostupuje do vrstev pískovce a vápenatého jílu (slínu)....vápník, to je to, co dělá náš Sauvignon blanc každoročně nezaměnitelný a komplexní a proto mu tolik věřím!! :-)

Fou Zoo restaurant v Bratislavě i s našimi víny.

18. 4. 2016 Fou Zoo restaurant v Bratislavě i s našimi víny.

Tak tohle mi udělalo dnes velkou radost :-) Jako jedna z prvních restaurací na Slovensku s námi začala spolupracovat i bratislavská Fou Zoo, která dlouhodobě patří mezi absolutní špičku na Slovensku. K právě novému sezónnímu menu tak můžete vyzkoušet párování s naším Veltlínem nebo Cabernet Moravii. A návštěvu rozhodně doporučuji. Na mě celý koncept udělal velký dojem.

Zdravím tým Fou Zoo do Bratislavy a už teď se těším na návštěvu u nás na vinařství!!! :-)

Roman

Cuvée Pavillon 2015 & Fabig vinařství

24. 3. 2016 Cuvée Pavillon 2015 & Fabig vinařství

Přátelské vztahy a vášeň pro víno a jídlo nás přivedly k myšlence vytvořit ve spolupráci s restaurantem Pavillon víno speciálně pro jejich potřeby.

 

A rovnou ve velkém stylu, protože v tomto roce budou dokonce dvě!! :-) To první můžete ochutnat od dnešního dne k novému velikonočnímu menu Pavillonu. Kupáž Frankovky a Cabernetu Moravia (v obou případech velmi jemný samotok) je první víno ročníku 2015, které opustilo naše vinařství. A záměrně pro svoji mladost, svěžest a jemnost, které bude perfektně doplňovat lehkou jarní kuchyni Honzy Kaplana. 

PF 2016

28. 12. 2015 PF 2016

Přejeme Vám krásné sváteční dny, šťastný rok 2016 a děkujeme Vám za přízeň! :-)