O nás & novinky

jsem posedlý kvalitou
a detaily při výrobě

Novinky

Máme ohodnocený další ročník v Robert Parker Wine Advocate

13. 8. 2021 Máme ohodnocený další ročník v Robert Parker Wine Advocate
Whoa! Máme PARKERA! Máme více bodů než minulý rok! Máme více ohodnocených vín! Po několika měsících čekání máme výsledky.
 
A víte, co je super? Že Česká republika rozšiřuje své řady ohodnocených vín Robert Parker Wine Advocate. Velká gratulace míří do Vinařství Krásná hora! Máme radost!

Renaissance. Naše nová vlajková loď.

28. 7. 2021 Renaissance. Naše nová vlajková loď.
Sebezlepšování nikdy nekončí. Svět kolem nás se víc a víc specializuje a já se o to snažím ve víně. Renaissance je posun v lidském vnímání. Ve vnímání různorodosti odrůdy Sauvignon Blanc jaká až může být.
 
Myšlenka vyčerpat všechny možnosti, jak z vína získat maximum charakteru tady byla už dávno před první Renaissance. S ročníkem 2020 máte možnost ochutnat něco naprosto unikátního. 1100 kusů individuality.

Vinařství Fabig roste v minimalistickém stylu od Ječmen–Caha architekti

16. 7. 2021 Vinařství Fabig roste v minimalistickém stylu od Ječmen–Caha architekti

Děkujeme za zmínku na Archspace.cz! Článek shrnující dokončení další etapy rozšíření vinařství si můžete přečíst ZDE.

Magnum rozhovor na GourmetSpirit

18. 5. 2021 Magnum rozhovor na GourmetSpirit

Tento rozhovor na GourmetSpirit vyšel přesně před měsícem a já ho pořádně přečetl až dnes. Tak dlouhý byl :) Vlastně celý rozhovor a následné čtení byla pro mě tak trochu retrospektiva toho, co se za poslední roky událo. Koho zajímají naše novinky, tak i to je nakousnuto. Zkrátka, jestli máte rádi Sauvignon, doporučuji připravit k večeři chřest, otevřít nějakou super láhev a věřím, že s následujícími větami ten den bude zase o kousek příjemnější. Dobrou chuť!

Sekty na Podkorkem.cz

1. 2. 2021 Sekty na Podkorkem.cz

Sekt? Tak tomuto tématu se věnoval Mikuláš z Podkorkem.cz Přečíst si můžete názory na toto téma od několika vinařů a proběhl i menší test několika moravských sektů. Děkujeme za hodnocení! :)

Sekt Sauvignon Blanc 2018

29. 11. 2020 Sekt Sauvignon Blanc 2018

Naše novinka konce roku 2020, na kterou jsem se dlouho těšil. Pro mě osobně velká výzva a po 26 měsících od zpracování hroznů máme výsledek. Sekt z odrůdy Sauvignon Blanc vyroben tradiční metodou kvašením v lahvi. Elegantní a jemná záležitost. Degorzáž po 18 měsících zrání na kalech. Připraveno potěšit Vás.

 

A děkuji vám všem, kteří jste věřili v dobrý výsledek a předobjednávali i několik měsíců předem! Sekt už je na cestě k vám...

Nový ročník knihy Nejlepších vín ČR 2020-2021

18. 11. 2020 Nový ročník knihy Nejlepších vín ČR 2020-2021
WOW! S napětím jsem čekal na výsledky knihy nového ročníku Nejlepších vín ČR a právě nám je zaslali z Wine & Degustation. Obhájit 3 hvězdy mezi nejlepšími vinařstvými ČR tři roky v řadě, velký úspěch. Obhájit dva zástupce v kategorii TOP 3 Sauvignon, v to jsem vlastně vůbec nedoufal a mám z toho obrovskou, OBROVSKOU radost :) A navíc máme v kategorii TOP 3 Chardonnay i našeho zástupce. Nemůže být lepších zpráv... Děkujeme!
 
Když jsem nahlédl, tak mám radost i za ostatní vinařství. Je super sledovat, jak kvalita u nás stoupá mezi světovou špičku. Gratuluji všem kolegům! Pokud hledáte tipy na skvělá vína, tady to máte na jednom místě.
 
Knihu Nejlepší vína České republiky - Průvodce 2020-2021 můžete objednat na www.w-d.cz

Robert Parker Wine Advocate

1. 7. 2020 Robert Parker Wine Advocate

ROBERT PARKER je žijící legendou a považovaný za jednoho z nejznámnějších a nejvlivnější vinných kritiků na světě. Jeho hodnocením vín se řídí po několik dekád celý vinařský a sommeliérský svět a velmi často se podle něj určují i ceny těch nejznámnějších vín světa. Jako vinařství si hodnocení vína nemůžete vynutit, nemůžete zaplatit. Jen doufáte, že budete mít štěstí a vína pro hodnocení budou vybrána. Je to vlastně něco jako michelinský průvodce, ale ve světě vína. Pokud vám tým Robert Parker Wine Advocate zvěřejní a odtajní hodnocení a dostanete se do databáze ohodnocených vín, je to velký úspěch. Mnoho hodnocených vín jejich sítem propadne.

 

Ještě nikdy v historii žádné víno z České republiky neprošlo selekcí Robert Parker Wine Advocate. Mám obrovskou radost, že naše tři sauvignony mají tu čest být prvními víny v této slavné databázi hodnocených vín. Konkrétně Sauvignon Blanc Na výsluní 2018 (89 bodů), BIG Sauvignon Blanc 2018 (88 bodů) a Sauvignon Blanc Sahara 2018 (88 bodů). Hodnocení je velmi přísné a věřím, že brzy budou další vína z ČR následovat a budou ve světě více a více nabývat na respektu.

 

DĚKUJEME!

Grand test Chardonnay ve W&D

30. 5. 2020 Grand test Chardonnay ve W&D

Shodou okolností měsíc po dubnovém hodnocení odrůdy Sauvignon v magazínu Wine & Degustatiton proběhl i test odrůdy Chardonnay, kde jsme se také zúčastnili. Máme radost z bronzové medaile a kolegům na prvním a druhém místě velká gratulace! A vám přejeme příjemné čtení.

BIG Chardonnay na Vineval

24. 5. 2020 BIG Chardonnay na Vineval

Zhodnocení ročníků 2016, 2017 a 2018 BIG Chardonnay nedávno napsal pro Vineval Petr Lipový. Každý trochu jiný, každý projev specifický. Přečíst si můžete tady.