O nás & novinky

jsem posedlý kvalitou
a detaily při výrobě

Novinky

Naše vína můžete nově nakoupit online, v eshopu Winehouse.cz

7. 3. 2013 Naše vína můžete nově nakoupit online, v eshopu Winehouse.cz

Jste zvyklí nakupovat vše přes internet? Využijte služeb našeho partnerského obchodu s víny Winehouse.cz a objednejte si naše vína online. Nabídku našeho vinařství naleznete v našem profilu vinařství. Koupit si jej můžete již od července 2013. Pokud jste z Prahy, využijte čtvrtečního rozvozu ZDARMA.

Tak pro tento rok jsme to zapíchli!

24. 2. 2013 Tak pro tento rok jsme to zapíchli!

Myšleno řez vinice :-) S řezem vinic jsme začali už v prosinci, protože nás čeká od jara hodně práce kolem vinařství. I když podle fotky to tady spíš vypadá jako na horách uprostřed zimy :-)

Cabernet Moravia vyhrála zlatou medaili na Promenádě červených vín!

12. 2. 2013 Cabernet Moravia vyhrála zlatou medaili na Promenádě červených vín!

V pátek 23.listopadu proběhlo v prostorách Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích hodnocení vzorků vín přihlášených do 7. ročníku Promenády červených vín, jediné specializované soutěže červených a růžových vín v České republice.

Téměř 40 vinařství dodalo 160 vín, která obodovalo pět komisí školených degustátorů pod vedením Ing. Pavla Kršky z Národního vinařského centra ve Valticích.

Tohoto ocenění si velmi vážíme a bereme to jako potvrzení, že jdeme správnou cestou.

Dorazily sudy pro Cabernet Moravii!

27. 11. 2012 Dorazily sudy pro Cabernet Moravii!

Dnes u nás s měsíčním předstihem vypukly Vánoce. Byly nám dodány barrique sudy, na které jsme se tak těšili. Budeme je plnit letošní Cabernet Moravií. Už teď je víno po odbourání kyseliny jemné a plné. A zrání vína na sudu mu jen prospěje a posune zase o kousek dále. Určitě je na co se těšit :-)

Lisujeme Cabernet Moravii

6. 11. 2012 Lisujeme Cabernet Moravii

Poslední lisování tohoto roku! Cabernet Moravia se nám po 4 týdnech macerace zdá v ideální fázi pro stažení z matolin. Šetrně oddělujeme víno a zbylé matoliny jen lehce lisujeme, aby se do vína nedostaly nepříjemné třísloviny. A lis plníme ručně, aby se rmut co nejméně poškodil. Díky těmto postupům působí naše Cabernet Moravia v chuti velmi jemný a harmonickým dojmem. A můžeme si to dovolit proto, že se zaměřujeme pouze na dvě odrůdy červeného a netlačí nás čas se zpracováním dalších odrůd.

Stihli jsme to!

1. 10. 2012 Stihli jsme to!

Na poslední chvíli, ale podařilo se :-) Vinobraní 2012 už probíhá v novém. Nebylo moc času na aktuální fotky, později určitě budou. Právě lisujeme Sauvignon...

Stavba po dvou měsících

16. 8. 2012 Stavba po dvou měsících

Jsou to téměř dva měsíce, co se poprvé "koplo" do země. A stavba je momentálne v této fázi. Na jednu stranu máme radost, jak rychle roste před očima, na stranu druhou obavy, aby se vše (nebo alespoň výrobní část) stihlo do vinobraní. To totiž zřejme bude letos zase o něco dříve. Určitě to ale dobře dopadne :-)

Stavba pokračuje...

18. 7. 2012 Stavba pokračuje...

Základy hotové a právě se montuje ocelová konstrukce. Je pravda, že vyřízení všech povolení trvá několikanásobně déle než pak samotná stavba :-) Ve vinicích se zastavil bujný růst díky nižším teplotám. Ale to je jen dobře, alespoň si réva taky stihne odpočinout a správně se vyvinout.

Ochutnávka vín U Královny Elišky

29. 6. 2012 Ochutnávka vín U Královny Elišky

Právě proběhl 20. společenský večer ve vinotéce U Královny Elišky. Měli jsme tu možnost se zúčastnit a představit členům klubu a hostům naše vína. Nově můžete naše vína zakoupit právě ve vinotéce U Královny Elišky

Děkujeme panu Ventrubovi za pozvání a velmi příjemný večer.

Začínáme stavět

20. 6. 2012 Začínáme stavět

Tak konečně. Po několikaměsíčních připravách se začíná rozjíždět stavba naší nové výrobní a prezentační haly. Pozemek vyčištěný, připravený a začínají zemní práce. Doufáme, to nejnutnější se stihne do začátku vinobraní...