O nás & novinky

jsem posedlý kvalitou
a detaily při výrobě

Novinky

Mladí vinaři v IN magazínu Hospodářských novin

3. 9. 2014 Mladí vinaři v IN magazínu Hospodářských novin

V příloze Hospodářských novin si dnes můžete přečíst zajímavé rozhovory osmi vinařů, kteří představují nastupující generaci :-) Určitě stojí za pozornost jejich názory, zkušenosti i to, jak vidí budoucnost českého vinařství...

Wine and food golf championship 2014 & Fabig vinařství

5. 8. 2014 Wine and food golf championship 2014 & Fabig vinařství

Vážení zákazníci,

přijďte si s námi užít pohodovou sobotu plnou vynikajícího jídla, vína a sportu :-)

V sobotu 9. 8. 2014 se v brněnském golfovém resortu Kaskáda uskuteční druhý ročník akce WINE AND FOOD GOLF CHAMPIONSHIP 2014 – mezinárodní mistrovství vinařů a kuchařů v golfu.

Projekt spojuje svět kvalitní gastronomie, prvotřídní tuzemské i mezinárodní kuchyně, špičkového vína a sportu. Podporuje zdravý životní styl. Proto i letos převzal záštitu nad touto akcí prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., přednosta Kardiocentra IKEM.

Golfový turnaj odehrají dvě kategorie hráčů – první vinaři a kuchaři, druhá partneři a hosté a to od 9:30 hodin.

Pro nehrající hosty jsou připraveny tři školy. První, škola vaření se Stanislavem Zukalem, majitelem kulinářské instituce Julienne. Druhá, škola sommeliérství s Františkem Koudelou, učitelem sommeliérství. A třetí bude škola golfová.

V 18:30 bude maximálně 120 hostů welcome drinkem pozváno k banketním stolům.

Degustační večeři bude připravovat a snoubit 5 TOP restaurací a 5 TOP vinařství ze tří zemí. Paralelně proběhne slavnostní vyhlášení výsledků a předání hlavní putovní ceny z dílny světoznámé lindavské sklárny vinařům nebo kuchařům.

Dva úspěchy během jednoho týdne! :-)

23. 6. 2014 Dva úspěchy během jednoho týdne! :-)

V sobotu 21.6. jsme na galavečeru v Louckém klášteře ve Znojmě převzali cenu za nejlepší bílé suché víno, které uspělo na soutěži Oenoforum 2014. Vítězem se stal náš Sauvignon 2013.

VIII. ročník mezinárodní soutěže vín „Oenoforum 2014, Czech International Wine Competition with Special Sauvignon Award“, je pod záštitou Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví (O.I.V.) a staví se tak po bok předních světových soutěží jako Vinalies Internationales v Paříži, MUNDUS Vini v Neustadtu nebo Sélections Mondiales des Vins v Québecu. V kategorii bílých suchých vín se účastnilo více jak 130 vín z ČR, Německa, Nového Zélandu, Argentiny, Slovenska a Švýcarska.

A dále jako nejlepší bílé víno reprezentující hustopečsko a místní terroir vybrala v Hustopečích odborná komise naše Veltlínské zelené 2013. Víno bude pro následující rok nést titul Hustopečské městské víno. Soutěže se účastnili výrobci vína z Hustopečí a okolních vinařských obcí.

Obou ocenění si velmi vážíme, protože nás utvrzují v názoru, že Hustopeče nebyly jen náhodou v minulosti největší vinařskou obcí v ČR s vyjímečnými podmínkami pro pěstování révy.

Fabig vinařství & Mozaika restaurant

7. 6. 2014 Fabig vinařství & Mozaika restaurant

Dovolujeme si Vás pozvat na náš červnový degustační večer ve spolupráci s pražskou restaurací Mozaika, který se uskuteční dne 17.6.2014.

Degustační menu pro Vás připravil šéfkuchař restaurace Jaroslav Kučera, který především upřednostňuje sezónní suroviny a na menu je jeho cit pro správný výběr znát :-) Já osobně se velmi těším i na jeho úpravu filetu z pražmy královské, protože zkušenosti s přípravou mořských plodů čerpal v San Francisku. To je známo přístavištěm Fisherman’s Wharf, které je, mimo jiné, proslulé přípravou specialit z darů moře.

Těšíme se na setkání s Vámi a příjemné rozhovory na téma víno a jídlo :-)

Rezervaci můžete uskutečnit na našem e-mailu info@fabig.cz, nebo na tel. 608 522 480

Ročník 2013 v prodeji!

7. 5. 2014 Ročník 2013 v prodeji!

Tak už konečně máme nový ročník 2013 v lahvích. Museli jsme počkat, aby vše bylo v ideální kondici a připraveno na zrání v lahvi. Věřím, že naše vína ročníku 2013 Vám dokáží, že je možné vyrábět (minimálně) stále stejnou kvalitu i když ročník není ideální. Jsem si jistý, že letos určitě poznáte náš typicky kořenitý Veltlín, svěží intenzivně ovocný Sauvignon, jemnou a přitom plnou Cabernet Moravii nebo třeba plné a ovocné Rosé.

Už se těším na debaty s Vámi :-) Hezký den!!!

Vyprodáno!

25. 3. 2014 Vyprodáno!

Někteří z Vás již zaznamenali, že produkce ročníku 2012 je téměř vyprodaná. V prodeji zůstává jen VZ a ROSÉ, které jsme měli ve zvýšeném množství. Veltlínské zelené patří mezi naše nejúspěšnější vína a krásně se projevuje lahvovou zralostí. A na lahvovou zralost si chceme počkat i s veltlínem ročníku 2013, takže v prodeji bude prozatím stále VZ 2012. Podobné to bude i s ROSÉ, což je na Moravu nezvyklé. Ale naše vína jsou jiná, především vhodná do gastronomie, kde zákazník ocení hlavně plnost vína.

Lahvování nového ročníku se blíží, v prodeji by vína měli být koncem dubna :-)

A v neposlední řadě Vám chceme poděkovat za Vaši přízeň. Snad je toho vyprodání ročníku 2012 důkazem.

Fabig vinařství & Brabander restaurant

14. 2. 2014 Fabig vinařství & Brabander restaurant

Vážení zákazníci, rádi bychom Vás pozvali na náš první degustační večer v tomto roce. V pátek 28.2. můžete vyzkoušet degustační menu, které pro Vás sestavili šéfkuchař restaurace Brabander Vojtěch Fňukal spolu se sommeliérem Františkem Macháčkem.


Menu:
Aperitiv: Malá degustace ročníku 2013

Grilovaný sýr "Provolone" na salátku z rucoly
Veltlínské zelené P.S. 2012 a Ryzlink Vlašský P.S. 2012

Jemný hráškový krém s lososovým Gravlaxem a dýňovým olejem
Chardonnay P.S. 2012

Králičí hřbet pečený v pancette servírován s vinnou omáčkou Sauvignon a bramborovou pusinkou
Sauvignon P.S. 2012

Ossobuco s cibulovým risottem a grilovaným cherry rajčátkem
Cabernet Moravia P.S. 2012

Rozmarýnové mascarpone s ovocem
Fabig rosé 2012

Cena degustačního menu: 890 Kč/osoba


Rezeravaci můžete uskutečnit prostřednictvím e-mailu: info@fabig.cz nebo na tel.: +420 608 522 480

Cabernet Moravia 2013 je v sudech

8. 12. 2013 Cabernet Moravia 2013 je v sudech

Barrique sudy jsme naplnili novým ročníkem Cabernet Moravie. U vína je přirozeně odbouraná ostrá kyselina jablečná, po delší maceraci je víno plné sladších tříslovin. Tak, jak jste u naší CM zvyklí :-) A teď se bude několik měsíců harmonizovat v sudech, než bude připraveno na cestu k Vám.

Před rokem jsme začali stavět

11. 6. 2013 Před rokem jsme začali stavět

Na fotce výše je vidět, jak to na pozemku, kde je naše vinařství, vypadalo přesně 19.6.2012. Den na to se začalo stavět. A pro porovnání i fotka z dnešního dne :-)

Vína ročníku 2012 jsou v lahvi!

7. 5. 2013 Vína ročníku 2012 jsou v lahvi!

Po více jak půlročním zrání a školení vín je pro Vás připraven nový ročník 2012 :-) Udělali jsme maximum a věříme, že kvalita vín je zase o kousek výše! Vždy se budeme snažit o plný kořenitý Veltlín s lehkým zbytkovým cukrem, pikantní Sauvignon nebo perfektně vyzrálou surovinu u Cabernet Moravie. Jen specializace na několik málo odrůd může každoročně kvalitu posunout výše. Věřím, že toto je ta správná cesta...

A tak, jak jsme měli v plánu, nově přidáváme k řadě SOUL řadu FRESH. Jde o svěží, aromatická a nenáročná vína. Pro takový jednoduchý začátek. Pouze jedno bílé a jedno červené. Žádné rozšiřování o několik dalších odrůd se konat nebude :-) Musíte co nejdříve ochutnat!!!