O nás & novinky

jsem posedlý kvalitou
a detaily při výrobě

Novinky

Fou Zoo restaurant v Bratislavě i s našimi víny.

18. 4. 2016 Fou Zoo restaurant v Bratislavě i s našimi víny.

Tak tohle mi udělalo dnes velkou radost :-) Jako jedna z prvních restaurací na Slovensku s námi začala spolupracovat i bratislavská Fou Zoo, která dlouhodobě patří mezi absolutní špičku na Slovensku. K právě novému sezónnímu menu tak můžete vyzkoušet párování s naším Veltlínem nebo Cabernet Moravii. A návštěvu rozhodně doporučuji. Na mě celý koncept udělal velký dojem.

Zdravím tým Fou Zoo do Bratislavy a už teď se těším na návštěvu u nás na vinařství!!! :-)

Roman

Cuvée Pavillon 2015 & Fabig vinařství

24. 3. 2016 Cuvée Pavillon 2015 & Fabig vinařství

Přátelské vztahy a vášeň pro víno a jídlo nás přivedly k myšlence vytvořit ve spolupráci s restaurantem Pavillon víno speciálně pro jejich potřeby.

 

A rovnou ve velkém stylu, protože v tomto roce budou dokonce dvě!! :-) To první můžete ochutnat od dnešního dne k novému velikonočnímu menu Pavillonu. Kupáž Frankovky a Cabernetu Moravia (v obou případech velmi jemný samotok) je první víno ročníku 2015, které opustilo naše vinařství. A záměrně pro svoji mladost, svěžest a jemnost, které bude perfektně doplňovat lehkou jarní kuchyni Honzy Kaplana. 

PF 2016

28. 12. 2015 PF 2016

Přejeme Vám krásné sváteční dny, šťastný rok 2016 a děkujeme Vám za přízeň! :-)

Vzácná návštěva

3. 11. 2015 Vzácná návštěva

Včera jsme měli moc příjemnou návštěvu. V rámci akce Grand Jour de Champagne nás navštívil šéfkuchař Michael z londýnské michelinské restaurace Maze vlastněnou Gordonem Ramsey. Tímto bych rád poděkoval Marcelu Lázničkovi z House Champagne Prague, že chtěl Michaelovi představit naše vína. Díky!! Bylo to super

Napsali o nás na Archspace.cz

23. 7. 2015 Napsali o nás na Archspace.cz

Naše vinařství zaujalo redaktory z Archspace :-) Potěšující zpráva :-) A milovníkům vína a architektury můžeme slíbit, že se v budoucnu budeme snažit o další zajímavé architektonické rozšíření našeho vinařství....

Na fotografie a článek se můžete podívat na Archspace

Nový ročník právě připraven!

25. 5. 2015 Nový ročník právě připraven!

Od dnešního dne máme ročník 2014 připravený v lahvích :-)

Dvě rozdílná Chardonnay

22. 4. 2015 Dvě rozdílná Chardonnay

Dvě Chardonnay a každé úplně jiné. Jedno ovocnější a lehčího střihu (Fabig) a druhé plné a bohaté na chuť (Rod McDonald). Já osobně upřednostňuji plnější chuť před vůní. Hlavně pro dobré párovaní vina a jídla. A právě proto jsem se vydal na stáž k jednomu z nejuznávanějších vinařů na Novem Zélandu. Pro jeho znalosti, jak vyrábět vína právě takového stylu. Ryzlink vlašský a Chardonnay 2015 proto budou úplně něco jiného, než na co jste zvyklí :-). Věřím, že je to krok správným směrem...

Novozelandske Chardonnay 2014 od vinařského guru Roda McDonalda

5. 4. 2015 Novozelandske Chardonnay 2014 od vinařského guru Roda McDonalda

Tak presne kvuli takovemu vinu jsem se vydal na staz na Novy Zeland!!! Bohate, kremove Chardonnay, s jasnou linkou kvaseni a zrani na sudu, ale neobtezujici zaroven. Naprosto dokonala prace Rode!!! .....dle novozelandskeho hodnoceni 93/100 bodu

Vyprodáno!

24. 3. 2015 Vyprodáno!

Dnešním dnem máme vyprodáno. Poslední víno ročníku 2013 putuje k zákazníkovi. Konkrétně společnosti Winekabinett, která nás zastupuje :-)

Fabig vinařství & Pavillon restaurant

25. 2. 2015 Fabig vinařství & Pavillon restaurant

Vážení zákazníci,

rádi bychom Vás pozvali na náš další degustační večer. Tentokrát ve spojení kuchařského umění šéfkuchaře Jana Kaplana, sommeliérských kvalit Františka Macháčka a příjemného prostředí brněnského restaurantu Pavillon. Degustační večer se uskuteční dne 4.3.2015.

MENU

CARPACCIO Z MOŘSKÉHO VLKA S PASSION FRUIT MAJONÉZOU, PUFOVANOU ČERNOU RÝŽÍ, LIMETOU A KORIANDREM VELTLÍNSKÉ ZELENÉ, POZDNÍ SBĚR, 2013

FRANCOUZSKÁ POLÉVKA BOUILLABAISSE S OMÁČKOU ROUILLE CHARDONNAY, POZDNÍ SBĚR, 2013

POŠÍROVANÁ PERLIČKA S BROKOLICOVÝM PYRÉ, BRAMBOROVÝM FONDANTEM A OMÁČKOU Z CITRONOVÉHO TYMIÁNU VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 2012

FILÍROVANÝ FLANK STEAK, CELEROVÉ PYRÉ, ZELENÉ FAZOLKY S MANDLEMI A DEMI-GLACE ZE ZELENÉHO PEPŘE CABERNET MORAVIA 2013

ETON MESS S ČERSTVÝMI JAHODAMI, ČOKOLÁDOU A VANILKOVOU ZMRZLINOU ROSÉ, POZDNÍ SBĚR, 2013

Cena menu je 990 Kč včetně vín.

Těšíme se na setkání s Vámi a příjemné rozhovory na téma víno a jídlo :-)

Rezervaci můžete uskutečnit na našem e-mailu info@fabig.cz, nebo na tel. 608 522 480